Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ajakápolás - bőrápolás képes leírás - Bőrápolás, bőr.tlap.hu
részletek »

Ajakápolás - bőrápolás - Bőrápolás, bőr.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borapolas.tlap.hu » Ajakápolás - bőrápolás
Keresés
Találatok száma - 3 db
A szép ajkak titka

A szép ajkak titka

Az ajak - akárcsak a bőr más részei - az idő múlásával elveszti természetes fényét, teltségét. Kényes a hidegre, a melegre, a napsütésre és a szélre. Sőt, az ajkakat borítja a legvékonyabb bőr. Ápolására különös figyelmet kell fordítanunk.

Fenséges ajakápoló

Fenséges ajakápoló

A tavasz beköszöntével az ajkak különös ápolást ígényelnek, hogy ne kelljen megküzdeni nap mint nap a kicserepedett száj kellemetlen, néha fájó tüneteivel. Cikkünkben remek ötleteket talál, hogy ajkai selymesen puhák maradjanak az időjárás viszonttagságaival szemben! Illetve bemutatjuk miben különböznek a nálunk kapható, teljesen organikus összetevőkből készült ajakápolók, a piacon lévő többi natúrkozmetikumokkal szemben. Ha számodra is fontos a hidratálás, legyen szó ajakápolásról vagy teljes testápolásról, akkor kattints!

Még egy kis rúzs kell...

Még egy kis rúzs kell...

A modern ajakszínezők nem csak ápolják az ajkak finom bőrét, de színeikkel és ízeikkel jókedvre is derítenek...Körülbelül hatezer forintba került az első rúzs, amit egy párizsi parfümőr mutatott be 1883-ban az amszterdami világkiállításon, és formája miatt a Stylo d'Amour - Ámor varázsvesszeje - nevet adta neki. Az ajakszínező, amit addig csak tégelyekben, pasztaként, balzsamként lehetett kapni, először selyempapírba csomagolva várta, hogy minden használat után kicsit jobban kicsomagolják. Sajnos, ez a kis virsli, ahogy kritikusai nevezték, formája miatt és mert anno nem volt túl erkölcsös sminkelni, nem volt túl népszerű a hölgyek körében. Persze a nők mindig megpróbálták elfedni valós szájszínüket, hiszen a piros ajkak az egészséget és a szenvedélyt szimbolizálják. Tudta? Az évszázadok során az ajkak pirosítására millió módszert eszeltek ki. A különböző növényi színezőktől - henna, cékla, erdei gyümölcsök - a tetoválásig néha fájdalmas, máskor csak percekig eredményt adó technikákat alkalmaztak.

Tuti menü