Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Figyeld tudatosan - bőrápolás képes leírás - Bőrápolás, bőr.tlap.hu
részletek »

Figyeld tudatosan - bőrápolás - Bőrápolás, bőr.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borapolas.tlap.hu » Figyeld tudatosan - bőrápolás
Keresés
Találatok száma - 8 db
A szép bőr érdekében

A szép bőr érdekében

Ugye Te is tudod, hogy bőröd kíméletlenül őszinte hozzád, és rögtön jelzi, ha nem bánsz vele megfelelően. A szépség belülről fakad - ez így igaz, de kívül is megmutatkozik. A bőr nagyszerűen tükrözi egészségi állapotodat. Azt is, ha fáradt vagy és gondokkal küszködsz, és azt is, ha valamilyen szervi problémád van. Csodás sminkelőszerek kaphatók, krémek, korrektorok, de jobb, ha ezeket nem a problémák elkendőzésére, hanem ragyogó arcbőröd még szebbé tételére kell használnod. Íme néhány jótanács, amit ennek érdekében érdemes megfogadni!

Allergizáló kozmetikumok: a szépségnek ára van

Allergizáló kozmetikumok: a szépségnek ára van

Sokkal többen allergiásak a kozmetikai termékekre, mint ahányan ezt tudják magukról. A tünetek változatosak lehetnek, és sokszor inkább csak kellemetlenek, de nem annyira, hogy az ember orvoshoz forduljon miattuk. Ám a szervezet minden újabb esetet támadásként észlel, és ez hosszú távon egyre súlyosbodó válaszreakciót válthat ki.

Az a fránya narancsbőr

Az a fránya narancsbőr

A narancsbőr azaz a cellulit kialakulása során a bőr alatti kötőszövet elveszti rugalmasságát és a laza közőszövet között felszaporodnak a nagymértékben megnőtt elkocsonyásodott zsírsejtek. Ezáltal a bőr göröngyössé, hepehupássá válik és olyan hatást kelt mint a narancs héja. Ránézel a combodra, hasadra, fenekedre és nem látsz eltérést a bőrön. Ez jó jel, de nem azt jelenti, hogy nincs narancsbőröd. Hiszen az első fokú narancsbőr csak úgy zárható ki ha két ujjad közé fogod a bőröd valamelyik testtájadon. Abban az esetben ha az összecsippentett bőrödön megjelennek az apró behorpadások, gödröcskék akkor már diagnosztizáltad is magadon a narancsbőr első stádiumát. Minél nagyobb fokú a narancsbőröd annál nehezebb megszabadulni tőle. Sok kitartásra, türelemre és munkára van hozzá szükséged.

Szépségápolás, szépség magazin hírek
Ne félj használni a kókuszolajat, de csak mértékkel
Ne félj használni a kókuszolajat, de... Míg korábban mindenkit óvtak tőle magas zsírtartalma miatt, ma egyre inkább csodaszerként tekintenek a kókuszdióból sajtolt olajra. Szinte tetőtő-talpig mindenre jó, ráadásul egészséges táplálékkiegészítőként i s megállja a helyét. A kókuszolaj egészségünkhöz fűződő kapcsolatát már évezredekkel ezelőtt felismerték India területén. A modern tudomány is...
A tökéletes sminkelés 10 lépésben - te is lehetsz profi!
A tökéletes sminkelés 10 lépésben -... Az arcunk kirakat, mindenki látja. Épp ezért nem mindegy, hogy tudunk-e profi módon...
Az autóvezetés közbeni sminkelés sok balesetet okoz
Az autóvezetés közbeni sminkelés sok... Évente 450 ezer autóbaleset történik vezetés közbeni sminkelés miatt...
Így hidratálja bőrét

Így hidratálja bőrét

A hirtelen beköszöntő hűvös, szeles időjárás miatt testünket gondosabban kell ápolnunk, mint korábban. A levegő ugyanis kiszárítja a bőrt, így a folyadékveszteséget pótolni kell. Ám a bőrnek nem csak külső segítségre van szüksége! A bőrnek nem csak külső segítségre van szüksége; a testápoló krémek mellett elsősorban belülről kell hidratálni szervezetünket. Kánikulában kiemelten hangsúlyozzák a szakemberek, hogy fokozottan figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, ám más évszakokban szinte szó sem esik erről. Pedig hideg időben is roppant fontos, hogy a szervezet hidratált legyen, hiszen az emberi test mintegy 60%-a víz.

Káros és kedvező megítélésű anyagok

Káros és kedvező megítélésű anyagok

Elég egy természetes összetevők, bio, gyógynövényeket tartalmazó felirat és máris nyugodt szívvel használjuk ezeket a kozmetikumokat. De mi is van a címkék mögött? Figyeljük az összetétel listát! A gyógynövényekkel, ichtiollal, kénnel, illóolajokkal, mézzel, algával, olajos magvak őrleményével kevert szappanok annak ellenére, hogy általában nem olcsók, kedveltek napjainkban, mert a természetesség és a hatásosság látszatát keltik.

Kerüld el a kókler kozmetikákat!

Kerüld el a kókler kozmetikákat!

Kozmetikusoddal bizalmi kapcsolatban vagy: rábízod arcodat, testedet és gyakran lelked titkait is. Mit tegyél, ha váltanod kell, hogyan keress új kozmetikust? Segítünk! Megfelelő kozmetikust találni nem könnyű. A hatékony kezeléseket végző, jól képzett szakembereken kívül sajnos vannak olyanok is, akiket jobb elkerülni, mert a szolgáltatásuk nem minőségi. Bemutatjuk, mire ügyelj, hogy jó kezekbe kerülj. 1. Figyelj a külsőségekre! Az érvényes működési engedéllyel rendelkező kozmetika külön bejáraton át közelíthető meg, belmagassága minimum 2,5 méter, helyiségei megfelelően takaríthatók. A munkaterület mérete legalább 6 négyzetméter. Van keverőcsapos kézmosási, tisztálkodási lehetőség és illemhely. Megfelelő a szellőzés, a világítás, illetve a hőmérséklet. (5000 fő alatti községben, külterületen az ÁNTSZ engedélyezhet eltérést ezektől az adatoktól.)...

Mennyire természetesek a natúrkozmetikumok?

Mennyire természetesek a natúrkozmetikumok?

A környezetpusztítás kritikáját és a természetvédelem igenlését zászlajára tűző mozgalom a szépségipart sem hagyta érintetlenül: évről évre folyamatosan nő az érdeklődés a természetes anyagokat tartalmazó natúr- vagy biokozmetikumok iránt.

Pár jó tipp a tisztálkodáshoz

Pár jó tipp a tisztálkodáshoz

A tisztálkodásnál is érvényes az alapszabály: csak egyszerűen, mértékletesen. Pár apróságra még így sem árt, ha odafigyelünk. Nem árt, ha tudjuk! - Szappan használatakor nem tanácsos fürdősót, vagy savas anyagot önteni a fürdőbe, mert azok megszüntetik a mosóhatást. - A sminket soha ne próbáljuk szappannal lemosni. Először benedvesített arctejes, vagy olajos vattával kell letörölni a festékeket, majd a tisztítószerek maradékát alkohol nélküli arcvízzel, vagy kíméletes szappanos mosdással lehet eltávolítani. - A mosakodás eredményét a víz keménysége is befolyásolja. Kemény víz (l5 keménységi fok felett) esetén a keletkező bőrizgató mészszappant alaposan le kell öblíteni. Az arc öblítővizét bóraxszal, vagy 1 kanál almaecettel lehet lágyítani...

Tuti menü