Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Napozás - bőrvédelem - bőrápolás képes leírás - Bőrápolás, bőr.tlap.hu
részletek »

Napozás - bőrvédelem - bőrápolás - Bőrápolás, bőr.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: borapolas.tlap.hu » Napozás - bőrvédelem - bőrápolás
Keresés
Találatok száma - 10 db
Barnulás kockázatok nélkül?

Barnulás kockázatok nélkül?

Mindenhol azt hallani-olvasni, hogy veszélyes a napra menni, még bekenve is, és a szolárium szintén egészségtelen. A barnító testápolók már nem eredményeznek olyan rikító sárga, foltos bőrt, mint a régebbi önbarnítók, de hatásuk nem túl hosszan tartó, és elég kellemetlen az illatuk működés közben. A Magyar Dermatológiai Társulat Onko-dermatológiai Szekciójának elnökét, Dr. Oláh Judit docensasszonyt kérdeztük a bőrrák kivédésének lehetőségeiről, és a barnulás különböző módjainak kockázatairól.

Fényirány 2010 Kft.

Fényirány 2010 Kft.

Cégünk elsősorban az ALISUN holland cég által gyártott szoláriumokat forgalmazza nem csak Miskolcon, hanem az ország egész területén. Új gépeinkre 1 év, felújított szoláriumokra fél év garanciát vállalunk. A szoláriumok az előírásoknak megfelelően szakhatóság által be vannak vizsgálva. Gépeinkhez különböző kiegészítők is rendelhetők: ventillátorok, szolárium plexik, vezérlő automaták stb. Az oldalon továbbá kiváló minőségű barnító krémek és szolárium kozmetikumok is találhatóak.

Fényvédelem

Fényvédelem

Bár a napsugárzás már az ember megjelenése előtt is melegítette a Földet, a napfürdőzés szokása csupán néhány évtizedes múltra tekinthet vissza. A felhőtlen fürdőzés és napozás divatjának köszönhetően rövidesen megjelent az első fényvédő krém is, melyet Franz Greiter gyógyszerész fejlesztette ki 1938-ban, s amely állítólag SPF-2 fényvédelemmel rendelkezet (Glacier Cream). Ugyan csak Franz Greiter nevéhez fűződik a napvédő faktor, az SPF bevezetése 1962-ben, amely mára világszerte elterjedt mérőszámmá vált. Hogyan használjuk a napvédőket? A fényvédő kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy az adott bőrtípus melyik érzékenységi típusba tartozik, illetve mennyi időt szeretnénk a napon tölteni, valamint milyen erős a napsugárzás. (Az egyenlítő felé haladva erősödik a napsugárzás, ezért a bőr erősebb fényvédelmet igényel.) Napozás előtt 20-30 perccel korábban kenjük fel a kívánt testrészekre a fényvédőt. A bőrt fokozatosan szoktassuk a napfényhez, ne egyszerre terheljük hosszú napozással. Napozás után távolítsuk el a fényvédőt a bőr felületéről és gondoskodjunk a megfelelő hidratáló termék használatáról. A modern napozás utáni ápolók barnulást fokozó hatóanyagokat is tartalmaznak.

Szépségápolás, szépség magazin hírek
Ne félj használni a kókuszolajat, de csak mértékkel
Ne félj használni a kókuszolajat, de... Míg korábban mindenkit óvtak tőle magas zsírtartalma miatt, ma egyre inkább csodaszerként tekintenek a kókuszdióból sajtolt olajra. Szinte tetőtő-talpig mindenre jó, ráadásul egészséges táplálékkiegészítőként i s megállja a helyét. A kókuszolaj egészségünkhöz fűződő kapcsolatát már évezredekkel ezelőtt felismerték India területén. A modern tudomány is...
A tökéletes sminkelés 10 lépésben - te is lehetsz profi!
A tökéletes sminkelés 10 lépésben -... Az arcunk kirakat, mindenki látja. Épp ezért nem mindegy, hogy tudunk-e profi módon...
Az autóvezetés közbeni sminkelés sok balesetet okoz
Az autóvezetés közbeni sminkelés sok... Évente 450 ezer autóbaleset történik vezetés közbeni sminkelés miatt...
Fontos tudnivalók a napégésről és napallergiáról

Fontos tudnivalók a napégésről és napallergiáról

Hogyan védekezhetünk a napallergia ellen? Létezik-e halálos szövődménye a napégésnek? - tudjon meg minél többet a napfény nemkívánatos hatásairól, hogy ne váljon rémálommá a régen várt nyaralás! Napégés - Fényvédőkrém? Semmi szükségem rá! - csak óvatosan az ehhez hasonló kijelentésekkel! Bőre hamarabb leég, mint gondolná - és vajon kinek hiányzik ez a fájdalmas, gyulladással és esetenként maradandó következményekkel járó állapot?! Mit is értünk pontosan a napégés alatt? A szakemberek akut fényprovokálta bőrgyulladásként diagnosztizálják (dermatitis solaris). A bőr rendelkezik olyan védőmechanizmusokkal, melyek az UV sugarak okozta károsodás kivédésére szolgálnak. Ha azonban a bőr pigmentáltsága nem elég intenzív, az UV-A és a fokozottan gyulladáskeltő UV-B sugarak elleni védelem tökéletlen.

Mértékkel! - ez a legbiztosabb fényvédőszer

Mértékkel! - ez a legbiztosabb fényvédőszer

A fényvédőszerekben lévő fényszűrőkkel bizonyos mértékig fokozhatjuk a bőr védekezési idejét. A kérdés, hogy milyen áron. Hiába éltető fényünk a nap, hosszabb bezártság után szoktatni kell a bőrt a napfényhez, mert a szervezet csak lassan és fokozatosan építi fel a saját fényvédelmét: a bőrben festékszemcsék keletkeznek, megvastagodik a szaruréteg, megnő a verejték mennyisége (a benne lévő urokánsav jó fényszűrő). Nem szabad elfelejteni, hogy a bőr kapacitása véges, nem lehet sokáig sütkérezni a napon védelem nélkül. Fényvédőszerek - A fényvédőszerekben fényszűrők vannak, nekik köszönhetően bizonyos mértékig meg lehet növelni a bőr saját védekezési idejét. A fényvédőszerekkel szemben alapvető követelmény, hogy ne károsítsák a bőrt, ne legyenek toxikusak, fényérzékenyítőek és a verejtékkel se lépjenek reakcióba. Sajnos ezeknek a kívánalmaknak ma még nem minden készítmény felel meg.

Napfürdőzés és bőrproblémák

Napfürdőzés és bőrproblémák

A reklámok manipulatív hatásának eredményeként, sokan a kémiai hámlasztás mellett döntenek. Ez egy olyan szépészeti beavatkozás, ami korrigálja a pigmentált bőrfelületet, eltünteti az apróbb ráncokat, és a pattanások következtében megjelent hegektől is megszabadít. Nem árt tudni, hogy a kémiai hámlasztást nem ajánlott tavasztól-őszig alkalmazni, mivel a hámlasztás következtében megvékonyodik a bőr szarurétege, ezáltal pedig csökkenti annak nyári fényvédelmét. Függetlenül attól, hogy milyen kezelést alkalmazunk, maximális fényvédelemre kell törekedni, mellőzni kell a szoláriumozást és a napozást, valamint magas faktorszámú napozókészítményt kell használni. Ne feledjük, a napbarnított bőr elérése és a pigmentfoltok eltüntetése egyidejűleg nem lehetséges!

Napozhatunk vagy nem???

Napozhatunk vagy nem???

Ki az aki nem szereti a napfényt? Ugye mindenkinek jól esnek a meleg napsugarak, főleg ha még barnulni is szeretnénk tőle... Manapság azonban nem ennyire egyszerű és veszélytelen a napfürdő. A napozás elősegíti a D-vitamin szintézist, javítja a vérkeringést és az immunrendszer működését. Kifejezetten jó hatással van közérzetünkre, a depresszió ellenszere. Az ózonpajzson keletkezett lyukak viszont nem szűrik ki az UVB és UVC sugarakat. Ezért nem teljesen veszélytelen ma már a napozás. Nemcsak a bőr öregedéséért, a ráncokért felel, hanem visszafordíthatatlan bőrelváltozásokat, akár bőrrákot is okozhat. Ezért napozáskor mindenképpen használjunk olyan fényvédőt vagy naptejet, amely az UVA és UVB sugarak ellen egyaránt véd!

Plum Bőrvédelmi Termékek

Plum Bőrvédelmi Termékek

Biztonság és egészség a munkahelyeken! Munkahelyi elsősegély: kézfertőtlenítés, szemkimosók, ragtapaszadagolók...Megoldásokat kínálunk a biztonságos és egészséges munkahelyi környezet kialakításához. Elsősegély megoldások: Jelenleg mi tudjuk ajánlani a legnagyobb szemkimosó oldat választékot az egész világon, amely gyors elsősegélynyújtást jelent munkahelyi baleset előfordulása esetén. Szembalesetek esetében a gyors és hatékony szemmosás döntő a károsodás mértékében! Kézhigiénia: Közel 40 éve gyártunk jó minőségű bőrápoló krémeket, kéztisztítókat, szappanokat és adagolórendszereket az egész üzleti világ részére. Az elmúlt években folyamatosan fejlesztettük szaktudásunkat és létrehoztunk olyan termékeket, amelyekkel optimális kézhigiéniai megoldásokat tudunk ajánlani az élelmiszeripar, kórházak, intézmények és egyéb szervezetek részére kézmosáshoz és fürdéshez is. Ragtapaszadagolók: A kézvédelem területén a Ragtapasz adagolók jelentik a kapcsot az elsősegély és a mindennapos használatú termékek között. Modern, gyors, gazdaságos megoldás kisebb munkahelyi balesetek esetére.

Ugye Te sem akarsz leégni?

Ugye Te sem akarsz leégni?

Amikor közeledik a nyár, a médiát ellepi a tengernyi reklám és felhívás, hogy mennyire káros a napozás, főleg a déli órákban. Ám így a nyár közepe, vége felé hajlamosak vagyunk megfeledkezni az óvintézkedésekről, ráadásul a rengeteg információ közül igen nehéz kiszűrni a fontos momentumokat.

Hirdetés
Veszélyesek a szoláriumok

Veszélyesek a szoláriumok

Az Európai Bizottság arra figyelmeztette több uniós ország, köztük a magyar szoláriumhasználóit, hogy a téli barnulásukért később akár komoly árat is fizethetnek. A bizottság jelentése szerint az uniós országokban használt szoláriumgépek 14 százalékában veszélyes az ultraibolya-sugárzás mértéke. A jelentés szerzői további szabálytalanságokat is találtak, többek között nem voltak megfelelőek a sugárzás káros hatásaira felhívó figyelmeztetések, illetve hiányoztak az olyan kiírások, amelyek a 18 év alattiak számára tiltják a szoláriumok használatát.

Tuti menü